Bezwaar maken
Bent u het niet eens met een besluit van Bureau Wsnp? U kunt daartegen bezwaar maken.
Het bezwaar moet u indienen binnen zes weken na de verzenddatum van het besluit. De verzenddatum staat op het besluit vermeld. Ook als u nog niet alle gegevens heeft, moet u uw bezwaarschrift binnen zes weken indienen. U krijgt dan de gelegenheid om de ontbrekende informatie binnen een bepaalde termijn alsnog te sturen.
Voor het indienen van een bezwaarschrift kunt u het beste gebruik maken van het bezwaarformulier (docx, 33 kB). Vul het formulier zo volledig mogelijk in en voeg een kopie toe van het besluit waartegen u bezwaar maakt.
Wilt u geen gebruik maken van het bezwaarformulier dan moet uw bezwaarschrift in ieder geval de volgende gegevens bevatten:
- De datum van uw bezwaarschrift;
- De redenen van uw bezwaar;
- Een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt;
- Uw naam en adres;
- Uw handtekening.
U kunt het bezwaarschrift per post of per-email sturen.
Per e-mail
Let op: als u uw bezwaarschrift per e-mail wilt versturen, moet het bezwaarschrift als pdf-bestand als bijlage bij de e-mail worden verstuurd. De bijlage moet een gescande handtekening bevatten. Dat betekent dat het bezwaarschrift met de hand moet worden ondertekend voordat het wordt gescand en opgeslagen als pdf-bestand. Dit geldt ook als u gebruik maakt van het bezwaarformulier.
Per post
Raad voor Rechtsbijstand, Bureau Wsnp
Postbus 2349
5202 CH ’s-Hertogenbosch
Na ontvangst van uw bezwaarschrift (docx, 33 kB) stuurt Bureau Wsnp u eerst een ontvangstbevestiging. U ontvangt van ons ook een antwoordformulier waarmee u kunt aangeven of u uw bezwaarschrift tijdens een hoorzitting mondeling wilt toelichten.
Bezwaar verzoek tot inschrijving of auditverklaring
Als uw bezwaarschrift gaat over een verzoek tot inschrijving in het Register voor bewindvoerders Wsnp of een goedkeurende auditverklaring, wordt u gehoord door de externe Commissie voor bezwaar Wbtv en Wsnp. Na de hoorzitting brengt die commissie advies uit aan Bureau Wsnp. Bureau Wsnp neemt een besluit op uw bezwaar en houdt daarbij rekening met het advies. Als Bureau Wsnp afwijkt van het advies wordt de reden daarvan aangegeven.
Bezwaar toekenning van PE-punten
Als uw bezwaarschrift gaat over een verzoek tot het toekennen van PE-punten wordt u gehoord door een ambtelijke hoorcommissie, dat wil zeggen een commissie die bestaat uit medewerkers van Bureau Wsnp die niet bij de totstandkoming van het besluit waartegen het bezwaar is gericht betrokken zijn geweest. De ambtelijke hoorcommissie bereidt vervolgens het besluit op het bezwaar voor.
U kunt iemand anders machtigen om namens u een bezwaarschrift in te dienen. Hieronder kunt u nagaan of een machtigingsformulier (docx, 30 kB) vereist is.
Gemachtigde is geen advocaat
Als de persoon die u machtigt geen advocaat is, dan moet u hem/haar schriftelijk machtigen. U kunt daarvoor gebruik maken van het machtigingsformulier. U en uw gemachtigde moeten de machtiging ondertekenen. De machtiging moet u meesturen met uw bezwaarschrift. Alleen dan is de machtiging kenbaar bij ons en kan iemand anders namens u optreden in de bezwaarschriftprocedure.
Gemachtigde is advocaat
Als de persoon die namens u een bezwaarschrift instuurt een advocaat is, hoeft u geen machtigingsformulier in te vullen.
Bureau Wsnp wordt op verschillende terreinen ondersteund door commissies. De Commissie voor bezwaar adviseert Bureau Wsnp, eventueel na een hoorzitting, over het te nemen besluit op een bezwaarschrift. Meer informatie over de commissie voor bezwaar vindt u op deze pagina.