Resultaten verversen automatisch bij selectie
Personen met een problematische schulden kunnen verstrikt raken in een perspectiefloos regelsysteem. De weg naar de Wsnp is soms nauwelijks te vinden. Dit artikel geeft een aanzet om de problemen op te lossen.
In de Wsnp komt het voor dat de schuldenaar (dankzij/ondanks) het vtlb veel geld kan sparen. Vooral voor alleenstaanden met kinderen is dit mogelijk. De auteur legt het uit en maakt het inzichtelijk.
Hoe wordt spaartegoed uit het minnelijk traject aangewend en wat zijn de mogelijke effecten van zo’n spaartegoed binnen een schuldsaneringsregeling?
Het toelatingsvereiste "een met redenen omklede verklaring dat er geen reële mogelijkheden zijn om tot een buitengerechtelijke schuldregeling te komen" (art. 285 lid 1 sub f Fw) en de interpretatie van de Rechtspraak nader bekeken.
De auteur bespreekt de eigen woning in de Wsnp, en hoe hiermee om te gaan. Aan bod komt de rechtspraak en het (gebrek aan) algemeen beleid, de seperatistenregeling, en dat de woning in de boedel valt ongeacht of deze wel/niet verkocht wordt.
De Hoge Raad geeft duidelijkheid over de (on)mogelijkheid van verlenging aan het einde van de Wsnp-termijn. Als de schuldenaar heeft voldaan aan zijn verplichtingen, dan moet na de termijn van artikel 349a Fw de schone lei worden verleend. Er ...
Komen één of beide echtgenoten in de schuldsanering, dan is een huwelijksvermogensrechtelijke analyse omtrent de baten en de schulden die tot de drie onderscheiden vermogens van de echtgenoten behoren, onontkoombaar. Dit artikel poogt de ...
Uitleg over een conserverende aanslag (aanslag inkomstenbelasting over inkomen waarover nu nog geen belasting betaald hoeft te worden, maar wél in de toekomst) en of deze onder de schone lei valt.
Een rechter-commissaris licht toe waarom het van essentieel belang is dat een verzoek van (toepassing van) een dwangregeling goed wordt gemotiveerd.
De auteur bespreekt de belangrijkste gevolgen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) voor de Wsnp-bewindvoerder.