Resultaten verversen automatisch bij selectie
Beschermingsbewindvoerder bespreekt problemen van de huidige schuldenproblematiek en draagt oplossingen hiervoor aan.
Een casus uit de praktijk: hoger beroep tegen afwijzing toelating Wsnp, waarna de schuldenaar - op advies van zijn advocaat - de situatie verbetert en alsnog wordt toegelaten.
Terugblik op 20 jaar Wsnp vanuit de ervaring van de rechter-commissaris.
Interview met twee Wsnp-bewindvoerder over hun praktijkervaringen.
Uitleg over een schuld uit een erfenis waarvoor meerdere erfgenamen aansprakelijk zijn. Hoe in de Wsnp om te gaan met het eventueel regresrecht? Vervolg op artikel 'Een conserverende aanslag?'.
Uitleg over de verkoop van een woning met twee eigenaren; één in de Wsnp, de ander niet in de Wsnp. Als de andere mede-eigenaar de woning niet wil verkopen, dan de Wsnp-bewindvoerder hieraan voorbijgaan middels een machtiging tot tegeldemaking.
Personen met een problematische schulden kunnen verstrikt raken in een perspectiefloos regelsysteem. De weg naar de Wsnp is soms nauwelijks te vinden. Dit artikel geeft een aanzet om de problemen op te lossen.
In de Wsnp komt het voor dat de schuldenaar (dankzij/ondanks) het vtlb veel geld kan sparen. Vooral voor alleenstaanden met kinderen is dit mogelijk. De auteur legt het uit en maakt het inzichtelijk.
Hoe wordt spaartegoed uit het minnelijk traject aangewend en wat zijn de mogelijke effecten van zo’n spaartegoed binnen een schuldsaneringsregeling?
Het toelatingsvereiste "een met redenen omklede verklaring dat er geen reële mogelijkheden zijn om tot een buitengerechtelijke schuldregeling te komen" (art. 285 lid 1 sub f Fw) en de interpretatie van de Rechtspraak nader bekeken.