Resultaten verversen automatisch bij selectie
Kan de Nederlandse rechter een in het buitenland gevestigde schuldeiser een dwangregeling (art. 287a Fw) opleggen?
Tijdens de Wsnp is het in principe niet mogelijk om een boedelachterstand in te halen door middel van een schenking. nu de schenking in beginsel in de boedel valt. Auteur bekijkt of hier nog wat aan te doen is.
Uitleg over fiscale mogelijkheden voor ondernemers om financiële ruimte te creëren, om beëindiging van de onderneming te voorkomen.
De auteur bespreekt in vervolg op het eerste deel (WP 2014/4) twee rechtbankuitspraken en hoopt met zijn bijdrage de complexe regeling voor de afkoop van levensverzekeringen tijdens insolventie (schuldsanering en faillissement) te verduidelijken.
De conclusie van de HR dat tussen het verstrijken van de termijn van artikel 349a Fw en het onherroepelijk worden van de verlengingsbeslissing er voor de schuldenaar geen verplichtingen gelden. Deel 2 van een tweeluik.
Een netwerkbeheerder weigerde een schuldenaar, toegelaten tot de Wsnp, te heraansluiten op het energienetwerk. Een beschouwing hoe de situatie is opgelost.
Geldt het proberen van een minnelijke schuldregeling ook als voorwaarde bij een omzetting faillissement naar Wsnp? De Hoge Raad heeft hier prejudiciële vragen over beantwoord.
Uitleg over de verhouding tussen schuldsaneringszaken (de Wsnp) en de devolutieve werking van het hoger beroep en het daarin geldende grievenstelsel.
Het hof stelt de Hoge Raad de prejudiciële vraag of de Wsnp nog verlengd kan worden na de termijn (zoals bedoeld in art. 349a Fw). Deel 1 van een tweeluik.
De auteurs bespreken twee arresten van de Hoge Raad: HR 10-10-2014, ECLI:NL:HR:2014:2935 over verlenging van de looptijd en 19-12-2014, ECLI:NL:HR:2014:3678 over een nagekomen bate na de materiële looptijd.