Resultaten verversen automatisch bij selectie
De auteur bespreekt de belangrijkste gevolgen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) voor de Wsnp-bewindvoerder.
Dit artikel richt zich specifiek op (beheer en) vereffening van de boedel en gaat dieper in op de banksaldi op alle bankrekeningen waar de schuldenaar houder van is op de dag van toelating tot de Wsnp.
Vervolg op WP 2017/02, betreffende een procedure over de vraag of het saldo op de beheerrekening nu wel of niet tot de boedel behoorde.
Vervolg op het overzicht van situaties wanneer verrekening door uitkeringsinstanties wel en niet mogelijk is, uit WP 2010/01, naar aanleiding van drie recente uitspraken.
De EU Insolventieverordening is in 2017 vernieuwd. Dit artikel bespreekt twee voor de Wsnp relevante wijzigingen. Aan bod komt onder andere de internationale bevoegdheid van de Nederlandse rechter. En de verruiming van het materiële ...
Is het de taak van de Wsnp-bewindvoerder om te monitoren of de schuldenaar beschermingsbewind aanvraagt als de rechtbank deze hiertoe verplicht? De Hoge Raad oordeelde dat de Wsnp-bewindvoerder als taak heeft te monitoren of de schuldenaar ...
Mag de rechtbank (ambtshalve) een strafblad opvragen als er strafrechtelijke schulden en/of feiten bekend zijn? Dit artikel geeft een samenvatting van het standpunt van de Hoge Raad en de Advocaat Generaal.
Uitleg over de verkoop van een koopwoning. In het bijzonder de ergernissen bij het uitwinnen van de zekerheden (de hypotheekrecht, positie van de seperatist) en hoe hiermee om te gaan.
In zijn bijdrage gaat de auteur in op de afwegingen van een advocaat die appèllen in WSNP-zaken behandelt, om zodoende inzicht in de dilemma’s van de advocaat in schuldsaneringszaken te verschaffen.
Met de wetswijziging van 2008 is de minnelijke schuldregeling naar de voorgrond getreden. Toelating tot de Wsnp is hierdoor moeilijker geworden. De minnelijke schuldregeling heeft echter geen schone lei. Uitzicht op een schone lei, en daarmee ...