Toezicht Insolventie: salaristool faillissementen
Onderstaand nieuwsbericht plaatsen wij op verzoek van IVO-rechtspraak. Het betreft een nieuwsbericht over de declarantenregistratie bij faillissementen.
Heeft u als Wsnp-bewindvoerder te maken met faillissementen als gevolg van tussentijdse beëindiging Wsnp? Dan kunt u sinds november 2023 eenvoudig salarisverzoeken indienen via de salaristool. Sinds 24 mei jl. is een verbeterde versie van deze tool beschikbaar. Door de declarantenregistratie is het nóg eenvoudiger om salarisverzoeken via Mijn Rechtspraak – Toezicht Faillissementen in te dienen.
Keuzelijst declaranten
U selecteert declaranten uit een lijst met alle bekende declaranten van het kantoor. Handmatig invoeren is niet meer nodig. De startdatum ervaring, de beëdigingsdatum en de factor zijn ook al ingevuld. Declaranten zonder startdatum ervaring zijn wel zichtbaar, maar kunnen niet worden geselecteerd. U ziet hiervan een melding in het salarisverzoek. De rechtbank kan die datum alsnog bepalen en deze laten invoeren.
Als er naast u nog een medewerker werkzaamheden heeft verricht, maar u ziet deze niet in de lijst, dan stuurt u een verzoek ‘toevoegen declarant’ naar de rechtbank. Na goedkeuring is de medewerker als declarant geregistreerd.
Wat betekent dit voor u als Wsnp-bewindvoerder?
Behandelt u op dit moment een actief faillissement vanuit een tussentijds beëindigde Wsnp? Of gaat u dat in de toekomst doen? Verifieert u dan op het moment van de uitspraak faillissement bij de rechtbank of er een startdatum ervaring voor u is vastgesteld. Die is namelijk nodig voor de registratie van een declarant, ook voor u als uitvoerder. Is die datum nog niet vastgesteld of ingevoerd? Vraag de rechtbank dan die datum te bepalen en via IVO Rechtspraak te laten invoeren in Toezicht.
Wat kan er nog meer?
- Het salarisvoorstel kan als concept worden gedownload om te printen.
- Het salarisverzoek is opgedeeld in twee aparte salarisverzoeken:
- Salaris-Eind;
- Salaris-voorschot.
Ideeën?
De salaristool wordt nog verder ontwikkeld. Heeft u een verbeteridee? Geef het door via het Rechtspraak Servicecenter.